maandag 19 oktober 2009

beste smulpapen,

eindelijk kom ik er dan toch toe om al mijn geheime receptjes op de blog te zetten:

Wafels
500g zelfr bloem
375g boter
400g suiker
3pakjes vanillesuiker
5 eieren

alles goed mixen tot een glad deeg, en hiervan wafels bakken (in mijn wafelijzer moeten ze er 3min in zitten, maar dat wordt een beetje uitproberen met jullie eigen machines)

Ijsgekoeld chocoladeschuim (klinkt wel sjieker dan chocomousse)
*300g chocolade smelten
*2dl melk koken
*6 eidooiers
125g suiker samen kloppen tot lichtgele massa. Hierbij voeg je de kokende melk. Blijf koken tot het een engelse room is (gebonden en luchtig). Neem je pan van het vuur, voeg de chocolade toe, en laat volledig afkoelen
*6 eiwitten
100g bloemsuiker zeer stijf kloppen (duurt wel eventjes), en bij de chocolademassa mengen
*3dl room kloppen en bijvoegen

zet alles een nacht in de diepvries, en genieten maar.

Tirami Su
3 eieren en 75g suiker kloppen tot wit
500g mascarpone en een scheut amaretto hierdoor mengen met een spatel(niet mixen, want dan wordt het te vloeibaar)

boudoirs in sterke koffie weken (heel kort maar, anders vallen ze in stukken)

kom beleggen met
1 koekjes
2 deel mascarponemengsel
3 laagje cacao
4 koekjes
enz...

Crumble
200g bloem
125g boter
100g suiker alles mengen en min 1u in de frigo laten rusten

in een ovenschaal 0,5kg fruit klein snijden, bestrooien met suiker, en dan het crumbledeeg

zet 45min in de oven op 230°C, halfweg aluminiumfolie opdoen (zodat het niet aanbakt)

Yoeghoertkeek
potje yoghurt van 125g
2x potje suiker
3x potje zelfr bloem
3/4 potje olie
1zakje vanillesuiker
2eieren, waarvan je het wit apart opklopt vooraleer je het mengt met het deeg

alles bakken op 160-170°C ged ong 45min


Voila, heel veel succes ermee, en smakelijk!

Groetjes
Bettina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten